loading...
پارسی لایف
سخنی با بازدید کنندگان

  با سلام


 

 خدمت بازدیدکنندگان محترم 



 امیدوارم لحظات خوشی رو داشته باشید!!!!


   

 دوستتون دارم


  نامدار   

                  

                    


نامدار بازدید : 23 دوشنبه 09 بهمن 1391 نظرات (0)

بیش از 519 سال از ورود كریستف كلمب به قاره آمریكا گذشته و اكنون مردم این قاره، به مناسبت فرا رسیدن 10 اكتبر هر سال كه به نام «كلمب» نام‌گذاری شده، با برپایی جشن و مراسمی ‌به خرید لوازم خانگی و یا تفكر درمورد مسائلی می‌پردازند كه هیچ ربطی به «كریستف كلمب» ندارد!
سایت « لایوساینس» به بهانه روز كلمب در گزارشی به اشتباهاتی پرداخته كه مردم قاره آمریكا در مورد كلمب گرفتار آن و در نتیجه بزرگ‌نمایی وی شده‌اند.

«كلمب» گرد بودن زمین را كشف كرد!
به گفته محققان، اشتباه نخست مردم قاره آمریكا كه به باورهای غلط آنها انجامیده، آن است كه كلمب،‌ گرد بودن زمین را كشف كرد! در این صورت، باید گفت «كلمب» بسیار دیر رسیده بود! ریاضیدانان یونان باستان پیش از آن ثابت كرده بودند زمین مسطح نبوده و گرد است. فیثاغورث در قرن ششم قبل از میلاد این ایده را مطرح كرد. ارسطو در قرن چهارم قبل از میلاد نیز یك گواه فیزیكی، مانند سایه زمین بر روی ماه و انحنای زمین كه توسط تمام ملوانان در زمان نزدیكی به خشكی شناخته شده، ارائه كرد. در قرن سوم قبل از میلاد «اراتوستن» توانست شكل و محیط زمین را با هندسه پایه نشان دهد.
«كلمب» كه یك فرد خودآموخته بوده، محیط زمین را بسیار دست کم می‌گرفت. وی همچنین بر این تصور بود كه اروپا از اندازه واقعی آن بزرگتر بوده و ژاپن در فاصله زیادی از ساحل چین قرار دارد. به همین دلایل وی بر این تصور بود كه با سفر به سمت غرب، به آسیا خواهد رسید.

«كلمب» قاره آمریكا را كشف كرد؟
شاید بتوان وجود میلیونها انسان ساكن قاره امریكا و نیز موضوع كشف این قاره قبل از «كلمب»، همچنین سفر «لیف اریکسون»، کاوشگر اسکاندیناویایی كه 500 سال قبل از «كلمب» به گرین‌لند و كانادا وارد شده بود را نادید گرفت، اما حتی اگر كریستف كلمب را كاشف آمریكا بدانیم، خود از آن بی‌خبر بوده است. وی تا زمان مرگ از سفر خود به آسیا صحبت می‌كرد. «كلمب» در حقیقت، ابتدا به شناسایی مجمع‌الجزایر «باهاماس» و سپس جایی كه اكنون به شكل كشورهای هائیتی و دومنیكن در آمده، پرداخته بود. وی سپس به سوی آمریكای جنوبی رفته و هیچ گاه با آنچه امروزه ایالات متحده امریكا نامیده می‌شود، روبه‌رو نشد.
پس دلیل جشن گرفتن آمریكایی‌ها برای كسی كه تصور ورد به آسیا را به جای امریكا داشته، چیست؟ به این دلیل كه آمریكای قدیم در آن زمان در حال جنگ با انگلیس بود و نه اسپانیا؛ و «جان كابوت» در آن زمان موفق به كشف بخشهایی از مناطق انگلیسی‌ها در این قاره جدید در سال 1497 شد كه راه را برای استعمار بیشتر آمریكای شمالی توسط انگلیس هموار كرد. از این رو استعمارگران آمریكایی در عوض «كابوت» ، «كلمب» را به عنوان قهرمان خود مطرح كردند.

معرفی بیماری «سفلیس» به اروپا توسط «كلمب»؟!
این مسأله به شدت مورد بحث است. سفلیس در آمریكا پیش از ورود كلمب وجود داشته و بروز آن در اروپا برای حدود یك قرن ادامه داشته است. یونانیان باستان، زخمهای این بیماری را مشابه سفلیس توصیف كرده‌اند. شاید در اثر تصادف، شیوع سفلیس در ناپل در سال 1494 در زمان هجوم فرانسه و دو سال پس از بازگشت كلمب اتفاق افتاده بود؛ اما گذشته از تعریف زخمهای سفلیس مانند، توسط بقراط، بسیاری از محققان بر این باورند كه یك موج از بیماری سفلیس در قرن سیزدهم میلادی در میان راهبان آگوستین در یك بندر انگلیسی زبان «كینگستون» وجود داشته است. این شهر ساحلی پذیرای تعداد زیادی از ملوانان بوده كه مناطق مختلف به آن وارد می‌شدند. تحلیل و بررسی استخوانهای ساكنان بیمار این شهر نشان داده كه این بیماری پیش از سفر كلمب رواج داشته است.

«كلمب» در فقر و ناشناس مرد!
«كریستف كلمب» در زمان مرگ كه در سال 1506 و در سن 54 سالگی وی در اسپانیا رخ داد، ثروت چندانی نداشت؛ اما فقیر نیز محسوب نمی‌شد. وی از لحاظ اقتصادی، زندگی راحتی داشت؛ گرچه از بیماری آرتروز رنج می‌برد.

كار قابل توجه «كلمب» چه بود؟
بر پایه این گزارش، با وجود تمام موارد اشتباه گفته شده درباره كلمب، وی اما به افزایش دانش بشر در مورد بادهای تجاری كمك شایانی كرد؛ بادهای تجاری به بادهای شرقی عرض جغرافیایی پایین‌تر که وارد کارائیب شده و بادهای غربی عرض جغرافیایی بالاتر که می‌تواند یک کشتی را به اروپای غربی بازگرداند، گفته می‌شوند.

نامدار بازدید : 17 دوشنبه 09 بهمن 1391 نظرات (0)

این دانش‌آموز ۱۵ ساله هندی می‌گوید هرگز فکر نمی‌کرده است که «ایده احمقانه‌اش» مورد توجه یکی از پیشروترین دانشگاه‌های تحقیقاتی جهان قرار گیرد…

یک دختر ۱۵ ساله هندی موفق به ابداع روشی شده است که با استفاده از آن می‌توان گوشی‌های تلفن همراه را توسط ضربان قلب شارژ کرد.


در این ایده که هم‌اکنون توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد در حال بررسی است، ضربان قلب انسان با استفاده از یک مچ‌بند مخصوص به جریان الکتریسیته تبدیل و سپس از این جریان برای شارژ تلفن‌های همراه استفاده می‌شود.
«ساروجینی مهاجان»، یکی از دانش‌آموزان دختر یکی از مدارس مستقر در غرب دهلی‌، ایده این اختراع را از ساعت مچی «بدون نیاز به کوک» خود گرفته است. وی می‌گوید این ایده زمانی به ذهنش خطور کرد که مشغول تماشای همزمان ساعت مچی و تلفن همراه خود بود.

یکی از مدرسان این مدرسه در همین رابطه به روزنامه تلگراف گفت: «وی متوجه شد که ساعتش نیازی به کوک و یا شارژ کردن ندارد و پس از آن تحقیق درباره “شارژ با استفاده از ضربان نبض” را آغاز کرد».

این مدرس اضافه کرد: «وی ایده‌اش را پیش معلم علوم خود برد و معلم نیز آن را به بنیاد اختراعات ملی هند ارائه کرد».

این ایده در وبسایت بنیاد اختراعات به نمایش در آمد و پس از آن بود که توجه دانشمندان دانشگاه استنفورد را به سوی خود جلب کرد.

به نظر می‌رسد که این ابداع چه در کشورهای در حال توسعه که استفاده از تلفن همراه در آن‌ها رو به گسترش است اما برق به میزان کافی وجود ندارد و چه در کشورهای توسعه یافته، ظرفیت بالقوه‌ عظیمی برای رشد داشته باشد.

این دانش‌آموز ۱۵ ساله هندی می‌گوید هرگز فکر نمی‌کرده است که «ایده احمقانه‌اش» مورد توجه یکی از پیشروترین دانشگاه‌های تحقیقاتی جهان قرار گیرد.
وی در این باره می‌گوید: «اگر بتوانیم ساعت‌هایی داشته باشیم که با نبض انسان کار می‌کنند، چرا این ایده را در مورد تلفن‌های همراه عملی نکنیم»؟

نامدار بازدید : 21 دوشنبه 09 بهمن 1391 نظرات (0)

 

دانشمندان اعلام کردند که مریخی ها وجود دارند اما نه به شکلی که برای ما قابل تشخیص باشد. دانشمندان اعتقاد دارند کشف مواد معدنی در زیر سطح سیاره سرخ قویترین دلیل برای وجود حیات در مریخ است. برخلاف آنچه که تصور می شد همسایه آسمانی ما سرزمین انسانهای کوچک اندام سبز و یا آبی رنگ نیست و به نظر می رسد که تنها شکل حیات در این سیاره میکروارگانیسمهای ساده هستند.

دهانه برخوردی بزرگ مک لاگلین که توسط یک خرده سیاره به وجود آمده و سطح مریخ را خورد کرده، این دهانه برخوردی نشانه هایی از حیات را در خود داشته است

دانشمندان دانشگاه ابردین با بررسی اطلاعات مدارگرد اکتشافی مریخ و فضاپیمای مریخ اکسپرس سازمان فضایی اروپا و همچنین تحلیل سنگها به این نتیجه رسیدند که سطح مریخ دربرگیرنده خاک رس و مواد معدنی که ساختار شیمیایی آنها به وسیله آب تغییر کرده است

تصویر ارائه شده توسط ناسا که سایه های ساعات پایانی روز را در مریخ نشان می دهد

تحقیقات جدید که با همکاری موزه تاریخ طبیعی و دانشگاه ابردین انجام شده نشان می دهد تمام عوامل حیات طی دوره طولانی از تاریخ این سیاره در زیر سطح آن قرار داشته اند.

وقتی که شهاب سنگها به سطح مریخ برخورد کردند آنها چون کاوشگران طبیعی عمل کردند و سنگهایی را از پوسته زیرین مریخ به روی سطح آوردند. دانشمندان دانشگاه ابردین با بررسی اطلاعات مدارگرد اکتشافی مریخ و فضاپیمای مریخ اکسپرس سازمان فضایی اروپا و همچنین تحلیل سنگها به این نتیجه رسیدند که سطح مریخ دربرگیرنده خاک رس و مواد کانی که ساختار شیمیایی آنها به وسیله آب تغییر کرده، است.

درحالی که نیمی از حیات روی زمین از میکروارگانیسمهای ساده تشکیل شده که زیر سطح زندگی می کنند، دانشمندان پیشتر اعتقاد داشتند که همین وضعیت برای مریخ نیز صدق می کند.

جان پارنل 55 ساله زمین شناس دانشگاه ابردین که عرصه تحقیقات وی مطالعه ترکیب و تغییرات شیمیایی پوسته زمین است، یکی از نخستین متخصصانی است که از شواهد حیات در مریخ پرده برداری کرده است.

دکتر جوزف میشالسکی نویسنده این تحقیق و زمین شناس سیاره ای در موزه تاریخ طبیعی اظهار داشت: تمام عوامل حیات در مریخ وجود دارند اما در این شرایط تنها ارگانیسمهای تک سلولی می توانند زنده بمانند.

وی افزود: اگر هیچ گونه حیاتی در مریخ کشف نمی شد، من تعجب می کردم، حتی بیشتر از آنکه روزی کشف شود که شکل ساده حیات در محیط وجود دارد و باید گفت که اگر حیات در این سیاره وجود داشته است، این احتمال وجود دارد که امروز نیز وجود داشته باشد.

برخی از دهانه های برخوردی عمیق در مریخ نیز به عنوان حوضچه یا آبگیر عمل می کند که در آنها کانیهای کربنات وجود دارد. جریانهایی که این کانیها را شکل داده اند روزی می توانستند به ما اطلاعات بیشتری درباره حیات زیر سطح مریخ بدهند و همچنین سرنخهایی از چگونگی شکل گیری حیات در زمین ارائه کنند.

تعداد صفحات : 46

درباره ما
پارسی بمانیم!!
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    طرفدار کدوم تیمید؟؟؟؟
    زیبا ترین شهر سرزمین ایران از نظر شما ؟!
    آیا شما با حذف کشتی از المپیک موافقید؟؟؟!!!
    آمار سایت
  • کل مطالب : 182
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 28
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 34
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 248
  • بازدید ماه : 616
  • بازدید سال : 2,033
  • بازدید کلی : 10,410
  • کدهای اختصاصی